Monorath: Nasibdar, Mega Front en OKB fout
05 Mar 2015, 04:00
foto
John Nasibdar (tweede van links) heeft namens Nieuw Suriname een intentieverklaring getekend voor de oprichting van het Mega Front. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Harish Monorath is van plan om stappen te ondernemen tegen John Nasibdar, voorzitter van Nieuw Suriname. Hij is niet bevoegd om namens de partij deel te nemen aan de verkiezingen. Namens Nieuw Suriname kan hij ook geen samenwerking aangaan met het Mega Front. Monorath zegt aan Starnieuws dat hij juridische stappen zal ondernemen.

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) kan Nasibdar geen groen licht geven voor deelname aan de verkiezingen. Het congres waar Nasibdar zich op beroept, is door de rechter ongeldig verklaard. Monorath benadrukt dat er een vonnis hierover is. De rechter heeft bepaald dat Nasibdar voorzitter is, omdat hij in deze functie al eerder gekozen was. Maar hij moet een algemene ledenvergadering beleggen waarop er een bestuursverkiezing gehouden wordt.

Nasibdar zegt aan Starnieuws dat hij gekozen is als voorzitter en wel mag deelnemen aan de verkiezingen. Monorath is nu ABOP'er en mag niet meer namens Nieuw Suriname praten, vindt Nasibdar. Nasibdar stelt dat in 2014 Nieuw Suriname een congres heeft gehouden en daar zijn alle besluiten meegenomen. Eens in de drie jaren moet de partij een congres beleggen. Nasibdar zei dat Monorath en Premdew Lachman niet op het congres waren, ze zijn niet geweest. "Monorath mag van alles vinden, hij is ABOP'er, dus hij mag zijn mening hebben", stelt Nasibdar. Monorath zegt dat Nasibdar zal merken dat hij verkeerd bezig is. "Dat hele Mega Front is illegaal en ook OKB is in de fout gegaan, want het congres is niet rechtsgeldig", stelt Monorath.
Advertenties