Hooghart wijst op sociaal-akkoord regering
19 Sep 2010, 00:05
foto


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt dat het een verworven recht is van de vakbeweging om deel uit te maken van de Raden van Commissarissen (RvC's) van bedrijven. Hij zegt aan Starnieuws dat deze regering een sociaal-akkoord heeft gesloten met het volk. Hooghart is het niet eens met vicepresident Robert Ameerali die gesteld heeft dat de vakbeweging niet thuishoort in RvC's.

De vakbondsleider wijst erop dat de sociale partners de overheid, het bedrijfsleven en de vakbeweging zijn. Hooghart benadrukt dat het een verworven recht is van de vakbeweging om deel uit te maken van de RvC's. Hij vindt dat niemand hieraan mag komen. Hooghart gaat ervan uit dat het om een persoonlijke opvatting van Ameerali gaat, maar dat het geen standpunt is van de regering.

Rust behouden
Hooghart zegt dat er rust is in het land en die moet ook zo gehouden worden. "Maar als de vicepresident oorlog wil hebben, kan hij dat ook krijgen", zegt de CLO-voorman. Hij kan zich niet voorstellen dat Ameerali serieus hierover is. Hooghart merkt op dat de werknemers in een bedrijf mede ervoor zorgen dat successen worden geboekt. Het gaat er niet alleen om dat voor hun arbeid betaald wordt, maar niet alles kan in kapitaal worden uitgedrukt.

De vakbondsleider vindt dat de vicepresident een kapitalistische visie uitdraagt als hij stelt dat de vakbeweging niet thuis hoort in de RvC's van de bedrijven. Hooghart merkt op dat Ameerali uit het bedrijfsleven komt, vandaar deze opvatting. Hooghart zegt Ameerali te kennen en daarom zich niet zo druk te maken om deze zaak, want de vakbeweging is nodig om de rust te behouden.

Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties
Advertenties