Landbouwbank gaat op in Volkscredietbank
05 Dec 2014, 11:00
foto


De overheidsbanken, de Landbouwbank NV en de Surinaamse Volkscredietbank, worden samengevoegd. Het besluit van de regering heeft te maken met de herstructurering van de staatsbanken.

In een persbericht zegt het ministerie van Financiën dat aan dit besluit een lang proces van onderzoek en overleg op alle niveaus is voorafgegaan. Onder toezicht van de Centrale Bank van Suriname zijn er voorbereidingen getroffen die een “soepele overgang garanderen naar de nieuwe geïntegreerde bankinstelling.” Het ministerie schrijft verder dat het betalingsverkeer en de dienstverlening bij beide instellingen onverkort doorgaan op de bestaande vertrouwde wijze. “De relaties met de klanten en overige partners blijven voortbestaan.”

De herstructurering van de financiële sector heeft tot uiteindelijk doel dat door schaalvergroting en samenwerking op diverse onderdelen de bedrijfsefficiency wordt opgevoerd. In de verklaring staat verder dat met de succesvolle uitvoering van deze integratie tussen de Landbouwbank en de Surinaamse Volkscredietbank een belangrijke stap zal zijn gezet in het steeds verder ontwikkelen van een efficiënte, stabiele en duurzame financiële sector “die in staat is de economische groei van Suriname verder te ondersteunen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May