Veel vraagtekens bij verkoopdocument bezittingen Kersten
09 Sep 2014, 00:00
foto


Het Kersten Warenhuis en diverse terreinen zijn niet rechtstreeks verkocht door de directie van C.Kersten & CO NV maar door 'Smart Investment NV'. De verkoper is Richard Tjon A Joe, die directielid is van Kersten en enige aandeelhouder en directeur van Smart Investment. De bezittingen zijn verkocht aan Shaohuai Wu, die geboren is in China maar ingezetene is van Suriname. Hij is directeur van de in Paramaribo gevestigde 'Suriname Times Mall NV'.

De Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS) en een brede groep onder leiding van Clifford Marica en Carl Breeveld hebben duidelijkheid proberen te krijgen over de verkoop, maar de stukken kwamen niet boven water. Internationale acties naar de Moravian Church Foundation, eigenaar van Kersten, en het Uniteitsbestuur hebben niet het gewenste resultaat geleverd.

Onethisch handelen
Uit de verkoopakte waarop Starnieuws de hand heeft weten te leggen, blijkt dat de transactie op 20 juni 2014 is geschied. De waarde van de bezittingen is volgens de taxatie SRD 18.926.755. Marica om een reactie gevraagd, zegt dat de koopovereenkomst veel vragen oproept. Ook over de waarde van de bezittingen zijn er vraagtekens. Er werd een bedrag genoemd van ruim US$ 11 miljoen.

Marica vraagt zich af waarom de directie van Kersten de verkoop niet rechtstreeks heeft gedaan. "Alles is er zo geheimzinnig aan toegegaan. Dit roept veel vragen op", vindt Marica. Hij vindt dat hier sprake is van onethisch handelen, dat niet strookt met de normen en waarden van de Moravian Church Foundation. Marica zegt dat deze zaak niet afgesloten is met de verkoop. In 2016 wordt er een synode gehouden door de EBG. Deze kwestie zal ook daar ter sprake worden gebracht.

U kunt de uittreksels van de Smart Investment en Suriname Times Mall hier downloaden.
pdf-icon.gif Smart_Investment.pdf     pdf-icon.gif Suriname_Times_Mall.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May