Stichting Vrienden van Commewijne verdeelt watervaten
09 May 2014, 08:00
foto
Sheilendra Girjasing, voorzitter van Stichting Vrienden van Commewijne overhandigt een watervat. (Foto: ASP)


De Stichting Vrienden van Commewijne heeft ruim honderd vaten gedoneerd aan behoeftige burgers. Het gaat om watervaten die geschonken zijn aan bewoners die wonen in Canawapibo, Zoelen, Marcreabo en Stolkerstijver waar er een enorm gebrek is aan water. Na een veldbezoek in deze gebieden besloot voorzitter Sheilendra Girjasing de bewoners tegemoet te komen met deze watervaten.

''De bewoners hebben mij gevraagd en toen heb ik gebruik gemaakt van mijn netwerk om ze gratis te voorzien van deze vaten. Deze mensen hebben geen durotanks, kunnen zich dat niet permitteren en zijn afhankelijk van regenwater of water uit putten. Ik heb gezien hoe er allerlei ongedierte en uitwerpselen in de verschillende putten ronddobberen en besloot toen wat eraan te doen'', vertelt Girjasing. Hij zegt dat de president heeft beloofd dat na zeven maanden het waterprobleem in Commewijne tot het verleden zal behoren en dus de mensen alvast aan de slag kunnen met de vaten. ''De vaten zijn bedoeld om de komende tijd te overbruggen totdat er water zal komen, zoals de president heeft beloofd''.

Behoefte groot
Gino Duvant, een van de bewoners van Macreabo, zegt heel blij te zijn met de geste. ''Ik heb 25 vaten gekregen en deze moet ik verdelen onder de bewoners van Macreabo. Nadat Girjasing de vaten had toegezegd bleek zeker nog een groep van honderd mensen behoefte te hebben aan deze vaten. Ik heb een beroep gedaan op Girjasing en toen heeft hij me beloofd dat er meer vaten worden gestuurd voor eenieder die behoefte heeft hieraan''.

Duvant zegt dat het probleem van water niet pas is begonnen. Al jaren zijn bewoners afhankelijk van het hemelwater. ''De buurt waar ik woon is een kinderrijke buurt. Ik heb gezien hoe moeders met hun kinderen op zoek gaan naar water in kreken waar ze gebeten kunnen worden door slangen. Ook kinderen moeten de gevaarlijke Oost-Westverbinding oversteken om bij de buurman water te halen''. Duvant zegt dat de regering te veel is gericht op de ontwikkeling in Paramaribo en te weinig in de verre gebieden. Hij hoopt dat er hierin verandering komt.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May