Supporter rent met vuistvuurwapen speelveld op
03 Feb 2014, 02:00
De voetbalwedstrijd tussen Real Irva en Bremen bij het Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond is zondag uit de hand gelopen. De wedstrijd was nauwelijks 35 minuten oud toen er een handgemeen plaatsvond. Een supporter van Real Irva rende met een geladen vuurwapen het veld op en mengde zich in het gevecht.

De aanleiding van de ruzie was een slordige tackle van een speler van Irva op een voetballer van Bremen. De arbiter had reeds gefloten voor de overtreding, maar een medespeler van Bremen vroeg om rekenschap aan de speler die de overtreding beging. Daarna ontstond er een geheel onoverzichtelijke situatie, waarbij over en weer klappen en trappen zijn uitgedeeld. De supporter met het vuurwapen zocht ook rekenschap aangezien de overtreder zijn collega is. Hij dreigde te schieten en kon moeilijk tot bedaren worden gebracht.

De wedstrijd werd tegen alle veiligheidsvoorschriften en reglementen in, voortgezet. Het spel eindigde, na een 1-0 voorsprong voor Irva, in een 2-1 overwinning voor Bremen. Delano Landvreugd, voorzitter van het SVCB bevestigt het gebeuren. Volgens hem was het een chaos waar spelers totaal met elkaar overhoop lagen. "Eerlijk gezegd was ik ook geschrokken van de hele situatie. Want boven alles kwam een supporter van Irva uit het niets met een vuistvuurwapen het veld op en zwaaide ermee en richtte het op spelers", zegt Landvreugd. Volgens hem is de man vermoedelijk een vriend van de overtreder.

Situatie bespreken
Op het moment van het gebeuren waren er twee agenten in het stadion. Die hebben met alle tact geprobeerd de gemoederen tot rust te brengen. "Ook wij van het bestuur zijn het veld opgegaan om partijen uit elkaar te halen. We hebben de agenten toen gewezen op de supporter met het wapen. Vermoedelijk hadden zij dit niet waargenomen, maar wij van het bestuur stonden erop dat de supporter uit het stadion gezet moest worden. De politie sprak de man aan op straat, maar wat daarna is gebeurd, weet ik niet". Landvreugd zegt het te betreuren dat het zo aan toe is gegaan.

Ook de wedstrijd daarna tussen Abenaston en De Rest die 1-0 eindigde had een nasmaak. Een supporter van Abenaston moest worden afgevoerd door de politie. Na de wedstrijd was er grote ontevredenheid aan de zijde van Abenaston jegens de arbitrale leiding. Landvreugd hoopt dat de situatie zich niet herhaald. "Wij van het bestuur gaan de zaak verder bespreken. Deze competitie is nu in de finaleronde beland, waarbij zes verenigingen nu strijden voor twee beschikbare plaatsen in het randdistricten toernooi.

Ala-D Media
Advertenties