Het heeft eerder ook gehageld in Suriname
17 Jan 2014, 00:00
foto
Foto van Hagelstenen gemaakt op Zorg en Hoop. (Foto: Reza Bendanon)


Veel mensen in Suriname zijn in rep en roer. Zij hebben nog nooit meegemaakt dat het heeft gehageld in het land. Steeds meer personen melden op onze Facebookpagina dat ze de hagel hebben gezien en gevoeld. Het leek alsof er knikkers op het dak vielen. Meteoroloog Truus Warsodikromo bevestigt tegenover Starnieuws dat het kan hagelen in Suriname en dat dit eerder al is gebeurd.

Velen hebben geprobeerd om de hagelstenen te filmen en te fotograferen. Starnieuws publiceert met toestemming van enkele personen die het vast hebben kunnen leggen een video erover. Vooral mensen uit Flora en omgeving Zorg en Hoop hebben het 'live' kunnen meemaken. Eerder heeft het ook gehageld in Lelydorp en de omgeving van Koewarsan, meldt de Meteorologische Dienst.

Warsodikromo merkt op dat het iets na 20.00 uur was toen de eerste meldingen donderdagavond binnenkwamen. Toen was de temperatuur ook afgekoeld en bovendien had het geregend. Volgens de meteoroloog is er ook een storing boven Suriname, waarbij de wolken ook laag hangen. "Hagel is iets anders dan sneeuw", benadrukt ze. De Meteorologische Dienst komt nog met een technische verklaring uit over hoe het komt dat het heeft gehageld.
            video.gif video
Advertenties

Wednesday 26 January
Tuesday 25 January
Monday 24 January