Leerkrachten in Brokopondo wonen zonder elektra en water
05 Jan 2014, 18:00
foto
Leerkrachten in Brokopondo wonen in onafgebouwde huizen. (Foto: ASP)


Leerkrachten in twee tot drie dorpen in Brokopondo wonen er al twee jaren zonder water en elektriciteitsvoorzieningen. Ook wonen ze in huizen die niet helemaal zijn afgebouwd. Het gaat hierbij om zes woonruimtes te Compagniekreek en zes te Victoria. BEP parlementariër Ronny Asabina trof de woningen zo aan tijdens een oriëntatiebezoek.

''Ook de binnenwegen zijn in deplorabele staat en al twee jaren lang wonen de leerkrachten zo. Er zijn zelfs geen badkamers en toiletten gebouwd'', zegt Asabina. Hij wijst er op dat hij reeds in het parlement dit probleem heeft aangekaart tijdens de verschillende commissievergaderingen. Ook aan de vaste commissie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft hij het probleem voorgelegd, echter zonder resultaat.

Minister Ashwin Adhin is eveneens op de hoogte van het probleem zegt de parlementariër. Asabina vindt het onmenselijk dat de leerkrachten onder zulke slechte omstandigheden hun werk moeten doen. Komende week zullen de commissievergaderingen in de assemblee starten. Asabina is van plan dit probleem wederom aan te kaarten en hoopt dat er dit keer actie wordt ondernomen.

ASP
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November