Uitbetaling kinderbijslag in alle districten deze maand
20 Sep 2013, 00:00
foto
Minister Alice Amafo


“Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is druk bezig landelijk alle geregistreerden voor de algemene kinder bijslag (akb) vanaf april tot december 2012 uit betalen”. Dit zegt minister Alice Amafo.

De regering heeft per januari 2011 een verhoging van akb toegekend van SRD 3 naar SRD 30 per maand per kind. Deze opwaardering heeft erin geresulteerd dat het aantal geregistreerden op jaarbasis een toename heeft gekend, geeft de bewindsvrouw aan.
Het aantal kinderen in december 2010 was 29.221. Dit is in 2011 opgelopen naar 42.545 en vorig jaar zijn 65.092 kinderen genoteerd. “Met deze verhoging, die heel goed te noemen is, waren de structuren van het ministerie niet voorbereid op de enorme toeloop alsook de verwerking van de toename. Het ministerie heeft met man en macht gewerkt om deze toeloop te verwerken", zegt Amafo.

Betaling inhalen
De aanvragen van het eerste kwartaal 2012 zijn in november vorig jaar volledig uitbetaald. In november dit jaar zal de uitbetaling plaatsvinden over het gehele jaar 2013 op basis van aanvragen van januari tot en met maart, deelt de minister mee. “We stellen alles in het werk om het proces van de uitbetaling van akb in te halen. De aanvragen hebben in februari 2013 zijn hoogtepunt bereikt, en wij zien nu landelijk een dalende trend”. Toch roept Amafo eenieder op die in aanmerking dient te komen voor akb om zich te laten registeren. Mensen die geregistreerd staan en om welke reden dan ook het geld niet zijn komen ophalen, kunnen na de aangegeven periode dit alsnog doen.

Paramaribo is van 2 oktober tot 11 oktober aan de beurt. Donderdag is een aanvang gemaakt met de uitbetaling in Saramacca. Deze duurt tot en met 23 september. In Wanica is de uitbetaling gaande en duurt tot 30 september terwijl in Marowijne op 23 september de uitbetaling begint en duurt tot 27 september. In Commewijne is de periode van 21 tot 30 september en in Para van 26 tot 30 september. In Nickerie en Coronie vindt de uitbetaling nog in september plaats. In Sipaliwini is de akb met uitzondering van het Boven Suriname gebied al uitbetaald. Hier geschiedt de betaling simultaan met de financiële bijstand en vindt vanaf 24 september plaats. De uitbetalingen in de districten gebeurt op de wijkkantoren. Via de media zullen al de betaaldagen per district worden bekendgemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May