Vaseur keert niet terug als directeur EBS
13 Aug 2013, 06:00
foto
Kenneth Vaseur


Het doek schijnt officieel te zijn gevallen voor Kenneth Vaseur, directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Zoals de kaarten er nu voor liggen, zal hij niet terugkeren in zijn functie als directeur. In een brief aan de medewerkers is aangeven dat de directie van het bedrijf wordt uitgemaakt door Willy Duiker als waarnemend algemeen directeur en Marcel Eyndhoven, technisch directeur. De gewezen technisch directeur Sam Mehardjan zal het duo ondersteunen.

Parlementariër André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP), zegt dat met het officieel aanstellen van Duiker en Eyndhoven, er wat hem betreft geen onduidelijkheid meer is over de leiding van het bedrijf. “Wat er verder met meneer Vaseur gebeurt, is een zaak van de president”, zegt de parlementariër in een reactie aan Starnieuws.

Lag met iedereen overhoop
De afgelopen week is er in een vergadering tussen de nieuwe leiding en de werknemersorganisatie bij de EBS, nogmaals bevestigd dat Duiker en Eyndhoven nu de leiding hebben. “Wat mij betreft is het duidelijk dat Vaseur een gepasseerd station is”, zegt Steve Geerlings, voorzitter van de werknemersorganisatie bij de EBS. “Dat Vaseur nu thuis zit, komt door zijn gevoerde beleid hier in het bedrijf”, concludeert de bondsvoorman, die vaker overhoop heeft gelegen met de directeur. Geerlings zegt dat binnen de werknemersorganisatie er algemene instemming is over de positie van Vaseur en dat van de nieuwe leiding.

Terwijl intern de aanstelling van Duiker en Eyndhoven officieel is gedaan, wordt naar buiten toe niets gezegd over het lot van Vaseur. “Ik denk dat het juist goed is dat iedereen weet waarom Vaseur aan de kant is gezet. Hij lag met vrijwel alle belangrijke structuren overhoop. Met Duiker, toen als financieel directeur, met Eyndhoven als technisch directeur, met president commissaris Andy Rusland, met de vakbonden en zelfs met de afdeling Elektrificatie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen”.

Wilfred Leeuwin
Advertenties