Welzijn wél in China met president
24 Jun 2013, 12:30
foto
Ferdinand Welzijn, voorzitter VSB/SBF


Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) tevens Suriname Business Forum, is wel in China. Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) maakt eveneens deel uit van de presidentiële delegatie die momenteel in de stad Shangsha is.

Welzijn zegt aan Starnieuws dat er sprake is van een misverstand tussen de Associatie van de Surinaamse Fabrikanten (ASFA) en de VSB. Hij zal dit uitspreken wanneer hij terug is. Volgens Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de ASFA, had het bedrijfsleven principieel besloten niet te gaan naar China, omdat de kosten zelf betaald moesten worden. De KKF zou wel afreizen. Welzijn zegt dat in een onderhoud met minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken het duidelijk was dat de Staat niet voor de kosten kon opdraaien. Welzijn heeft net als andere ondernemers US$ 12.000 betaald, zoals afgesproken was.

Ongeveer 25 ondernemers/zakenlieden maken deel uit van de presidentiële delegatie. "Wij hebben heel wat goede gesprekken gevoerd in Shangsha. Nu reeds heeft het bezoek vruchten afgeworpen voor het bedrijfsleven", deelt Welzijn mee. De delegatie gaat morgen naar Beijing. Daar is er voor 26 juni een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping.
Advertenties