Media expositie nieuw voor Suriname
23 Jan 2013, 19:05
foto


Eenieder die wil weten hoe de media werken en in elkaar zitten, kan dat vanavond zien in theater Unique. De expositie van mediabedrijven is vanavond geopend.

Aanvankelijk zouden negen mediabedrijven participeren, maar het zijn er uiteindelijk drie geworden: Starnieuws, Radio SRS en STVS. Voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), Wilfred Leeuwin, laat zich niet ontmoedigen. Integendeel, zegt hij “sponsoren zijn heel geïnteresseerd en zien het belang van media in.” Leeuwin vertelt dat het uiteindelijk de media-eigenaren zijn die beslissen of ze meedoen. Ze zijn in november vorig jaar aangeschreven over de expositie.

“Toch was de reden die is opgegeven voor afmelding dat het kort dag is. Times of Suriname en de Ware Tijd hebben gisteren afgezegd.” De SVJ-voorzitter voelt zich gesterkt door zijn commissieleden, die zich niet uit het veld laten slaan. “Al was er maar één medium, de expositie zou voortgang vinden.”

Focus training
Belangrijker is het dat het trainingsprogramma van de Journalistenweek vlot verloopt. De deelname is boven verwachting. “We hadden 15 plekken voor Surinaamse cursisten ingeruimd, het zijn er 25 geworden. Ook het aantal buitenlandse deelnemers is ruim voldoende.” Vanuit de regio komen zes tot zeven gerenommeerde trainers die het programma zullen afwerken. “En dat is de focus”, zegt Leeuwin “het trainingsprogramma dat morgen begint.”

Het lijvige trainingsprogramma bevat 12 onderdelen en wordt zaterdagavond afgesloten met een certificaatsuitreiking. De Amerikaanse ambassade heeft aangeboden als gast voor de officiële afsluiting op te treden. De trainingen worden afgedraaid in theater Unique. Het ligt in de bedoeling de media expositie tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
            video.gif video
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June