Bespreking minimumloon verdaagd naar 7 januari
18 Dec 2012, 20:00
foto
Minister Michael Miskin (ATM)


Het Tripartiet Overleg zal zich op 7 januari inhoudelijk buigen over de vaststelling van het minimumloon. Dit onderwerp stond op de agenda van maandagavond, zoals minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu had meegedeeld in De Nationale Assemblee.

Miskin zegt aan Starnieuws dat op verzoek van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten de bespreking is verdaagd. De ondernemersorganisatie belegde gisteren een ledenvergadering en vroeg om meer ruimte. Het Tripartiet Overleg is wel bijeen geweest, maar er is niet gesproken over het minimumloon.

In de conceptwet zijn drie opties genoemd als minimumloon. Het eerste bedrag is SRD 637,50 per maand. Het uurloon is dan SRD 3. Het tweede bedrag is SRD 850 per maand, wat neerkomt op SRD 4 per uur. De derde optie is een minimumloon van SRD 1062.50 per maand. Dit komt neer op SRD 5 per uur.

Starnieuws verneemt dat de vakbeweging en de regering geneigd zijn om voor een minimumloon van SRD 1062.50 per maand te kiezen. Het bedrijfsleven moet zich nog uitspreken over deze zaak. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) maakt geen deel uit van het Tripartiet Overleg.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January