Studenten Milieuwetenschappen helpen vuil opruimen
13 Nov 2012, 16:00
foto
De groep die het meeste vuil heeft opgeraapt .


Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben maar liefst dertig zakken vuil verzameld in de omgeving van Berg en Dal, langs de Afobakkaweg. Zij zijn geschrokken van zoveel vuil dat langs de weg wordt gedumpt.

Studenten van de Faculteit der Technologische Wetenschappen, studierichting Milieuwetenschappen, hadden afgelopen weekend een introductie trip op Berg en Dal. Deze trip is mogelijk gemaakt door Bergendal Adventure Center en AdeKUS. Het doel was om de studenten bewuster te maken van hun studiekeuze en onderlinge samenwerking te stimuleren.

Schrikbarend
Tijdens de speurtocht, die ook deel uitmaakte van het programma, moesten de woorden: Houd Suriname schoon en respecteer je omgeving! waargemaakt worden. Tijdens de 'morning walk', hebben de studenten het vuil dat ze tegenkwamen op hun pad in vuilniszakken gedeponeerd. De bedoeling van deze 'clean up the road walk' was om de jongeren bewuster te maken van de afvalproblematiek in Suriname.

Tijdens de wandelroute werden dertig vuilniszakken gevuld met het rondzwervende vuil. Vanaf de hoofdingang van Bergendal Ressort tot de afslag naar Bergendal Adventure Center werd er door de winnende groep studenten veertien vuilniszakken gebruikt om het afval van de Afobakkaweg in te doen. De studenten vinden het heel erg dat er binnen zo’n korte afstand zoveel afval is gevonden. Ze zijn er trots op dat zij op deze manier meegeholpen hebben om het land op te schonen. "Als wij Suriname schoon willen houden, moet elke Surinamer respect hebben voor zijn omgeving", vinden de studenten. De manager van Adventure Center, Sylva Koemar, heeft als blijk van waardering een activiteit van Bergendal aan de groep die het meeste vuil had opgehaald, aangeboden.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December