OM ook in beroep tegen vonnis echtpaar De Graaf
20 Oct 2012, 21:30
foto
Kindertehuis Lobi Blesi te Tamanredjo, Commewijne. (Fto: RNW)


Het Openbaar Ministerie (OM) zal in beroep gaan tegen het vonnis van kantonrechter Dinesh Sewrattan. Hij heeft het Nederlandse echtpaar Henk en Hermien de Graaf veroordeeld, terwijl het Openbaar Ministerie vrijspraak had gevraagd. De Graaf, beheerder van het kindertehuis Lobi Blesi te Tamanredjo, kreeg een gevangenisstraf van zes jaar voor mishandeling en seksueel misbruik van kinderen die in het tehuis woonden. Zijn vrouw kreeg vier weken celstraf, waarvan twee voorwaardelijk, wegens mishandeling.

Intussen heeft de advocaat van het echtpaar, Joan Nibte, hoger beroep aangetekend. De advocaat heeft steeds gezegd dat haar cliënten onschuldig zijn. Hermien de Graaf had al in voorarrest gezeten en hoefde nu niet in de gevangenis. Haar man is gelijk aangehouden. Officier van Justitie Claudia Bruining zei aan Radio 10 dat het Openbaar Ministerie de motivering van de rechter aan het bestuderen is over met welke bewijsmiddelen de rechter in de redenering tot het besluit is gekomen.

Bruining zegt dat het altijd goed is als het Openbaar Ministerie en de rechter zulke ver uit elkaar lopende standpunten innemen, dat de zaak wordt voorgelegd aan de rechters in hoger beroep. "De verdediging is in beroep gegaan, het Openbaar Ministerie zal mede in beroep gaan", stelt Bruining in een vraaggesprek met Radio 10.
In het kindertehuis woonden 19 kinderen. Zij zijn ook gehoord in deze zaak.
Advertenties

Friday 20 May
Thursday 19 May
Wednesday 18 May