BEP wil zekerheid over royement Pokie en Ajaiso
27 Aug 2012, 14:00
foto


Het bestuur van de politieke organisatie Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP), wil snel zekerheid hebben over het gerechtelijke vonnis waarbij het royement van Diana Pokie en Waldie Ajaiso is geschorst. De partij heeft in een kort geding de rechter nu gevraagd om het gewezen vonnis te schorsen.

“De achterban wil niet te lang in onzekerheid blijven. We moeten verder kunnen met onze plannen binnen de partij, maar moeten ook weten hoe met deze schorsing om te gaan”, zegt BEP-topper Ronny Asabina aan Starnieuws.

Niet duidelijk
De leiding van de BEP vindt dat het vonnis niet duidelijk is over de positie van de twee parlementariërs. "We willen weten of het royement geldig is of niet en wat precies wordt bedoeld met schorsing daarvan. De rechter heeft zich niet duidelijk daarover uitgesproken”, zegt Asabina.

De BEP is door de kortgedingrechter gevonnist het royement van Pokie en Ajaiso te schorsen en hun terugroeping uit het parlement te staken, totdat deze kwestie in een bodemgeschil is uitgevochten. Bij de BEP wordt gevreesd dat het bodemgeschil veel tijd in beslag zal nemen. De rechterlijke macht is intussen op reces en behandelt tot 1 oktober alleen kort gedingen.

Bemiddeling
Volgens de BEP-topper zijn er personen rond de partij bezig met bemiddelingspogingen. Die moeten ertoe leiden dat Pokie en Ajaiso enerzijds en het BEP-bestuur anderzijds tot een schikking komen. Er wordt ook gesproken over een eventuele intrekking van het royement. “Wij van het bestuur gaan deze gesprekken niet belemmeren. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden”, stelt Asabina. Hij zegt zich af te vragen of Pokie en Ajaiso zich nog leden van de BEP voelen en had graag dat zij zich daarover uitspraken.

Pokie zegt voorlopig geen uitspraken hierover te doen en de zaak eerst met haar juridisch adviseur goed te willen doorpraten. Intussen gaat, volgens Asabina de organisatie voor de verkiezing voor een nieuwe voorzitter bij de BEP, normaal door. Op 29 september zal worden vastgesteld wie de BEP verder mag leiden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May