Doekhie moet via media sorry zeggen aan Jogi
07 Jul 2012, 00:00
foto
Rashied Doekhie moet zich verontschuldigen voor uitlatingen gedaan op SBS-televisie in Nickerie.


Parlementariër Rashied Doekhie (Mega combinatie/NDP) is door de rechter gevonnist zich in het openbaar te verontschuldigen en rectificaties aan te brengen bij uitspraken die hij heeft gedaan op het SBS-televisiestation in Nickerie. Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) voelde zich beledigd door uitspraken gedaan door Doekhie.

Doekhie zei in het televisieprogramma dat Jogi zijn naam heeft vervalst om de staat op te lichten. Hij heeft speeltuinen, schoolterreinen onder valse voorwendselen gestolen. "Iemand die geiten steelt, is geen probleem. Het kan kleptomanie zijn. Wanneer je een geit steelt en eet, dan mag het. Maar wanneer je dat beest eerst hebt misbruikt, dan begin je het verstand van de geit ook te krijgen", aldus Doekhie.

Naam gezuiverd
Jogi die zich ernstig heeft gestoord aan deze uitspraken, stapte naar de kortgedingrechter. Aan Starnieuws zegt Jogi dat de beledigende uitspraken niet alleen hem, maar ook zijn gezin en met name zijn studerende zoon hebben achtervolgd. "Ik ben nu blij dat het recht heeft gezegevierd. Er is vrijheid van meningsuiting maar met beperkingen. Wie over de schreef gaat, moet voor de consequenties instaan", zegt hij.

Doekhie moet een week na ontvangst van het vonnis twee keer op SBS-televisie waar hij zelf in beeld komt een tekst oplezen die Irwin Kanhai, de advocaat van Jogi heeft opgesteld. De tekst moet daarnaast op de voorpagina verschijnen van de dagbladen Times of Suriname en de Ware Tijd. Doet Doekhie dit niet, dan moet hij een dwangsom betalen aan Jogi van SRD 100.000.

Niet verloren
Doekhie vindt dat de rechter niet in zijn nadeel heeft beslist, maar wel in het nadeel van Jogi. "Rectificatie was niet zijn inzet, maar Jogi wilde via de rechter bewerkstelligen dat ik hem SRD 150.000 moest betalen, omdat ik de uitspraken heb gedaan. Rectificeren en verontschuldigingen aanbieden doe ik elke dag dus ben ik dat gewend en neemt het niets van mij weg", zegt Doekhie aan Starnieuws.

Hij blijft er bij dat de geit gestolen is en zal dat blijven bespreken. Jogi van diefstal beschuldigen zal hij nalaten. "Ik heb een foto van die geit die ga ik op mijn trui laten afdrukken. De geit krijgt vanaf vandaag wel de naam Jogia" aldus Doekhie. Jogi vraagt zich af hoe diep een mens kan vallen. Hij zegt dat het ging om de rectificatie en niet om het geld.
Advertenties

Thursday 21 October
Wednesday 20 October
Tuesday 19 October