Gedeeltelijke afschaffing visum Suriname en Indonesië
18 May 2012, 19:00
foto


Suriname en Indonesië stappen af van het verlenen van een visum aan staatsburgers van de beide landen die een diplomatiek of dienstpaspoort hebben. In Suriname is hiervoor op 15 mei stilzwijgend goedkeuring gegeven aan de ontwerpwet ‘afschaffing visumplicht voor houders van diplomatieke en dienstpaspoorten’, door de Nationale Assemblee.

Suriname en Indonesië bewerkstelligen met een overeenkomst dat op het niveau van diensten en diplomatie er vrij verkeer ontstaat. Het vrije verkeer zonder visumplicht is echter beperkt tot een verblijf van ten hoogste 30 dagen. De maatregel is ook van toepassing voor Surinamers en Indonesiërs die op doorreis zijn naar een andere staat.

Surinamers en Indonesiërs die langer dan 30 dagen in een van deze twee landen willen verblijven, moeten daarvoor vooraf toestemming vragen bij de autoriteiten. De overige voorwaarden voor toelating in het geval van kort verblijf blijven van kracht. Partijen blijven bevoegd om wederzijdse onderdanen de toegang tot hun grondgebied te weigeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May