Ismanto Adna wil overeenkomsten benadrukken
04 May 2012, 04:00
foto
Minister Ismanto Adna neemt de fakkel over van Paul Abena. (Foto: Raoul Lith)


Minister Ismanto Adna die donderdag Sport- en Jeugdzaken overgedragen kreeg van zijn voorganger, Paul Abena, wil de overeenkomsten benadrukken. "Ik kom uit het bedrijfsleven en zwaai over naar de overheid. De twee culturen verschillen van elkaar, maar ik wil de overeenkomsten benadrukken. Wij zijn allemaal dya dya Srananman", zei Adna bij de kennismaking met het personeel van het ministerie.

De bewindsman brak het ijs door deze opmerking en oogstte applaus voor deze woorden. Hij zei dat er een kundige staf en personeel is op het ministerie. Hij wil gebruik maken van alle kennis om een goede job te doen. Adna merkte op dat iedereen de ruimte krijgt om zich in te zetten.

Doelen halen
De nieuwe minister zal zich in de eerste periode oriënteren op het ministerie. Voor hem is het Ontwikkelingsplan van de regering 'heilig'. Daarin is aangegeven wat de ontwikkelingsrichting is en welke zaken uitgevoerd moeten worden. Hij wil zich sterk maken voor een succesvolle job op het gebied van jeugd en sport.

De bewindsman benadrukte dat hij de politieke verantwoordelijkheid heeft van het ministerie. Hij zal worden afgerekend wanneer de doelen niet gehaald worden. Hij riep het personeel op om hem bij te staan. In elk geval zal Adna waakzaam blijven en scherp in het oog houden dat er resultaten geboekt moeten worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May