TW-brug hele avond gesloten
17 Apr 2012, 00:00
foto
Er wordt de hele avond doorgewerkt aan de TW-brug.


De TW-brug, nabij Wageningen, is vanaf acht uur maandagavond gesloten. Niemand mag meer over deze brug. De hulpbrug wordt nu in elkaar gezet door Firm Engineering. De werkzaamheden kunnen minimaal acht uren in beslag nemen. Indien er geen stagnatie zal optreden, mag het verkeer in de ochtenduren gebruikmaken van de hulpbrug. Dit zegt districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie aan Starnieuws.

De dc merkt op dat er bekendmakingen geplaatst zijn via de verschillende mediabedrijven, waarin duidelijk aangegeven is dat de brug gesloten zou zijn voor alle verkeer. Helaas, was niet iedereen op de hoogte hiervan. Nadat de hulpbrug opgezet is, zal er gewerkt worden aan de constructie van de TW-brug. Als de constructie al zover is, mogen voertuigen zwaarden dan vier ton eroverheen rijden. In de tussentijd zal het bedrijf werken aan de nieuwe TW-brug. Dit werk is gegund aan het ingenieursbureau, dat in zes maanden klaar moet zijn.

Inspectie bruggen
Joeloemsingh, die ter plekke aanwezig is, benadrukt hoe belangrijk de brug is. “Sinds de komst van de Coppenamebrug is het voordeliger voor handelaren om gebruik de maken van de Oost-West-Verbinding. Dan ervaar je hoe belangrijk de bruggen over deze weg zijn. Vaak genoeg onderschatten we ze. Daarom worden alle bruggen door deze regering nu geïnspecteerd”, stelt de dc.

De Henarbrug vertoont enkele verzakkingen. Joeloemsingh deelt mee dat Openbare Werken ook deze brug zal aanpakken. Een andere aannemingsbedrijf heeft de brug maandag geïnspecteerd. Binnenkort zal ook de Henarbrug gerepareerd worden. De dc hoopt dat de samenleving begrip zal tonen voor het ongerief dat ontstaan is.

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November