Paraguay en Suriname willen relatie versterken
24 Mar, 01:04
foto
Ambassadeur Angeladebie Ramkisoen overhandigt haar geloofsbrieven aan de president van Paraguay, Santiago Peña Palacios.


Ambassadeur Angeladebie Ramkisoen heeft haar geloofsbrieven, als niet residerende ambassadeur van de republiek Suriname, aangeboden aan de president van Paraguay, Santiago Peña Palacios. De ceremonie vond plaats in het Presidentieel Paleis te Asunción in het bijzijn van de minister van Buitenlandse Zaken van Paraguay, ambassadeur Rubén Ramírez Lezcano.

President Peña Palacios heette de diplomaat van harte welkom en wenste haar een succesvol termijn toe, meldt Bibis in een persbericht. Voorts benadrukte de president het belang van het verder versterken van de politieke-, economische- en sociale relatie tot wederzijds voordeel als een van de prioriteiten.

Paraguay behoort tot de vijf grootste sojaproducenten ter wereld en is het vierde grootste exportland voor soja. Daarnaast produceert dit land ook bio suiker op een professionele manier.

Suriname en Paraguay zijn in het jaar 1992 diplomatieke betrekkingen aangegaan. Beide landen hebben ook gemeenschappelijke doelen bij onder andere de Verenigde Naties en de Organisatie van Amerikaanse Staten.
Paraguay zal optreden als gastheer van de 54e Algemene Vergadering van de OAS welke gehouden wordt van 26-28 juni 2024 in Asunción.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April