NH staat stil bij Wereld Waterdag
22 Mar, 20:51
foto


Op Waterdag worden mensen wereldwijd bewuster gemaakt van het belang van water. Het doel van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen is om te zorgen voor een integraal duurzaam en efficiënt beheer en de ontwikkeling van de productie van de in Suriname aanwezige natuurlijke hulpbronnen, rekening houdend met het milieu, de veiligheid en rechten van lokale gemeenschappen. 

In de kustvlakte hebben we 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar toegang tot drinkwater van goede kwaliteit.In het binnenland hebben enkele gebieden waterfilter systemen die de gemeenschap van gezond en veilig drinkwater kunnen voorzien.

De uitdaging die Suriname aangaat is om voldoende en veilig water beschikbaar te hebben voor de gehele gemeenschap, rekening houdende met de verschillende ontwikkelingen zoals bevolkingsgroei, groeiende industrie, klimaatverandering en de energietransitie.

In Suriname zijn we nog geneigd aan te geven dat we genoeg water hebben, maar de vraag die gesteld moet worden is: “hebben we water van goede kwaliteit beschikbaar ondanks de illegale activiteiten die plaatsvinden in ons land?”
Om eerdergenoemde omstandigheden te verbeteren is het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen bezig een integraal waterbeheerprogramma op te zetten voor Suriname. Integraal waterbeheer is een vorm van waterbeheer waarin verschillende doelstellingen en beheersvormen samenkomen, zoals het beheer van grondwater, het beschermen tegen overstromingen en het tegengaan van watervervuiling.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April