President weekend naar Guyana bespreking Corantijnbrug
20 Mar, 01:01
foto
De delegaties uit Suriname en Guyana hebben overleg gehad dinsdag over de voortgang van de brug over de Corantijnrivier. Komend weekend worden aanbevelingen gedaan. (Foto: CDS)


In het weekend zullen aanbevelingen worden gedaan over de Corantijnbrug. President Chan Santokhi zal met een kleine delegatie gedurende het komende weekend een werkbezoek van twee dagen brengen aan Guyana, meldt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking.

Een Guyanese delegatie is dinsdag ontvangen door het ministerie over de voorbereidingen voor de brug over de Corantijnrivier. De delegatie bestond uit de ministers van Financiën en van Openbare Werken en de directeur van Buitenlandse Zaken van Guyana. De delegatie heeft met haar Surinaamse counterparts en met experts van beide landen een gesprek gevoerd waarbij een analyse gemaakt is van al hetgeen tot nu toe is gebeurd rond de voorbereidingen voor de brug.

Beide ministers van Openbare Werken hebben in november vorig jaar hun technische evaluaties naast elkaar gelegd en is op grond daarvan een gezamenlijke evaluatie gemaakt met conclusies die eensluidend zijn. Ook zijn er aanbestedingen gehouden, waarvan de uitslagen bekend zijn gemaakt. “We hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven om met alle zes ministers – van Suriname en Guyana- een aantal aanbevelingen op te stellen welke door de staatshoofden van beide landen moeten worden beoordeeld”, laat Ramdin weten. Indien deze goed worden bevonden zullen er besluiten worden genomen door de beide presidenten omtrent de voortgang, en met welk bedrijf men in zee zal gaan. 

"Wij hopen dat we na dit weekend precies weten welke keuzes de regeringen gemaakt hebben en op basis daarvan gaat dan een vervolgtraject ingezet worden over onderhandelingen met specifieke bedrijven alsook onderhandelingen met betrekking tot management, beheer en financiering van de brug”, zegt Ramdin.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April