DSB leent boekencollectie André Loor aan universiteit
15 Mar, 22:50
foto
De CRO van DSB overhandigt symbolisch de André Loor boekencollectie aan Shanti Venetiaan, voorzitter van het universiteitsbestuur.


Alexander van Petten, Chief Risk Officer, van De Surinaamsche Bank (DSB) heeft de André Loor boekencollectie vrijdag symbolisch overhandigd aan de voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Shanti Venetiaan.

In 2011 heeft DSB de boekenverzameling van wijlen historicus Loor overgenomen, bestaande uit ruim 1.200 boeken over Surinaamse geschiedenis. Deze collectie was voorheen gehuisvest in de André Loor bibliotheek op de bovenverdieping van de voormalige directeurswoning achter het DSB-hoofdkantoor.

"We zijn verheugd dat deze bijzondere collectie nu een plek heeft gekregen in de Universiteitsbibliotheek, waar deze werken toegankelijk zijn voor een breder publiek", merkte Van Petten op. 

De boekenverzameling is voor dertig jaar in bruikleen gesteld, waardoor deze waardevolle bron van kennis beschikbaar blijft voor toekomstige generaties.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April