Stropers leren het maar niet
07 Mar, 12:45
foto
De transport van de zakken waarin krapé-eieren zitten (l). Rechts de vernietiging van de eieren. (Foto: LBB)


Opnieuw zijn er krapé-eieren geraapt door onverlatenen. Personeel van de Dienst 's Landsbosbeheer (LBB) heeft gisteren, woensdag, 7.000 krapé-eieren vernietigd. De Militaire Politie had de eieren in beslag genomen en overgedragen aan LBB.

Tijdens controle te Stolkertsijver hield de Militaire Politie een man aan die vijftien zakken met krape-eieren bij zich had. In totaal zaten er 7.000 eieren in de zakken. De man is aangehouden, terwijl LBB-ambtenaren de eieren hebben vernietigd in bijzijn van de Militaire Politie.

LBB benadrukt ten overvloede dat zeeschildpadden en de eieren ervan conform Jachtwet 1954 zijn beschermd. Derhalve is het verboden beschermde dieren te vangen, te doden, pogen te vangen, pogen te doden, onder zich te hebben, dood of levend ten verkoop of ter aflevering voor handen te hebben, te koop aan te bieden, te verkopen, te kopen, te verhandelen, ten geschenke te geven, af te leveren, te vervoeren, in te voeren of uit te voeren.

Voor de eieren geldt dat het verboden is eieren uit te halen, te vernielen, onder zich te hebben, ten verkoop of ter aflevering voorhanden te hebben, te koop aan te bieden, te verkopen, te kopen, te verhandelen, ten geschenke te geven, af te leveren of te vervoeren, nesten opzettelijk te verstoren, te vernielen of weg te nemen.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April