Jaliens tevreden met 1-0 overwinning op Cayman Islands
03 Sep 2011, 00:01

Bondscoach Kenneth Jaliens gaf tijdens de persconferentie na de voetbalwedstrijd vrijdagavond te kennen tevreden te zijn met de uitslag. Suriname won met 1-0 van Cayman Islands. "We hebben gewonnen, de drie punten zijn binnen en dat is belangrijk", aldus de bondscoach tot verbazing van de journalisten.

Jaliens probeerde door een technische beantwoording van de vele vragen die op hem afgevuurd werden, zijn stelling te verdedigen.

Een penalty niet benut
In de elfde minuut scoorde Friso Mando uit een strafschop een doelpunt. Met nog tien minuten te spelen in de tweede helft, kreeg Suriname weer een penalty. Deze keer schoot Mando over het doel. Het publiek reageerde teleurgesteld op de uitslag en het spelniveau van Natio. Dit was de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Suriname.

Duidelijk in de wedstrijd was dat het de selectie aan voetbalritme ontbrak. Op weg naar de wedstrijd tegen Cayman Islands heeft de selectie geen enkele oefenwedstrijd gespeeld. De bondscoach vond dat niet nodig, ondanks een voorstel van het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond om de selectie van Curaçao uit te nodigen om een oefenwedstrijd tegen de nationale selectie te spelen. Jaliens is hoopvol gestemd over de ontmoeting van komende dinsdag tegen de Dominicaanse Republiek.

Coach Cayman Islands klaagt
De bondscoach van Cayman Islands, Carl Brown, gaf aan dat zijn spelers vooral in de eerste helft opkeken tegen de Surinaamse selectie, maar dat beeld veranderde in de tweede helft. "De arbiter heeft ons bestolen en ons onthouden van een gelijkspel, het doelpunt, de penalty aan Suriname was niet terecht, ook in de tweede helft niet", aldus de bondscoach. De wedstrijd werd geleid door arbiter Adrian Skeete uit Barbados.

Verder was Brown de mening toegedaan dat de U-23 selectie van Suriname, die de vorige maand met 5-0 van Cayman Islands won, beter voetbal heeft laten zien dan het team van vandaag. Opvallend is dat de selectie van de Cayman Islands in zes maanden geen enkele wedstrijd heeft gespeeld. Suriname is dus de eerste tegenstander in een half jaar. De 0-1 nederlaag vindt hij een goede uitgangspositie voor de return in oktober.