Supportgroep Santokhi gaat door met voeren campagne
09 Jun 2011, 10:00
foto
De groep jongeren en intellectuelen gaan door met hem campagne. Maandag werd een petitie ingediend.


De groep intellectuelen en jongeren die Chandrikapersad Santokhi willen als voorzitter van de VHP, gaan door met het voeren van campagne. "Wij blijven de kiesmannen en de achterban uitleggen waarom Santokhi voorzitter moet worden. Wij gaan door tot wij zien dat hij voor een andere lijst bewilligt dan die wij ingediend hebben bij het bestuur", zegt Pertab Bissumbhar aan Starnieuws.

Santokhi heeft voorwaarden gesteld voor de consensuslijst die wordt samengesteld door de G9 en G4. Hij wil eerst de hele lijst zien. Er is overeenstemming over dertien namen. Starnieuws verneemt dat nog koortsachtig wordt gewerkt aan een representatieve lijst waarop ook rekening wordt gehouden met het gender-aspect en het geven van een nationaal karakter aan het komende bestuur. Ook de verjonging en vernieuwing moet afstralen van de lijst. Santokhi stelt dat de achterban zich ook achter de lijst moet kunnen scharen.

Bissumbhar merkt op dat zijn groep een kandidatenlijst ingediend heeft met 21 namen. Op die lijst is Santokhi de lijsttrekker. "Wij gaan door met de campagne, want Santokhi heeft voorwaarden gesteld. Wij kijken ook naar de lijst die gepresenteerd zal worden", zegt Bissumbhar.

Volgens de groep intellectuelen en jongeren staat de meerderheid van de kiesmannen achter Santokhi. Er is een dvd afgegeven aan voorzitter Ramdien Sardjoe waarin de achterban zich uitspreekt over het leiderschap van de partij. Bissumbhar zegt dat er nog tijd is tot 14 juni, want dan moeten de kandidatenlijsten ingediend worden. "Op 19 juni, de dag van de verkiezing kan de partijraad zich uitspreken over de lijst. Als deze niet representatief is, kunnen de kiesmannen besluiten geen quorum te verlenen", aldus Bissumbhar.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April