SCF en partners ondertekenen belofte groen ondernemen
18 Jan 2020, 05:58
foto


Het Suriname Conservation Foundation Green Partnership Program (SGPP) bestond, gisteren 17 januari 10 jaar. Deze speciale dag is aangegrepen om samen met de partners een gezamenlijke belofte te ondertekenen. Hierin is aangeven op welke wijze het Suriname Conservation Foundation (SCF) samen met de partners zich verder zullen committeren aan groen ondernemen.   

SCF is in 2010 gestart met het SGPP dat als doel heeft het vergroenen van de Surinaamse economie. Het SCF en de partners streven gezamenlijk naar het vervullen van een leidende rol in de bescherming van de natuur en het tegengaan van de vervuiling van het milieu van ons geliefd Suriname. De Sustainable Development Goals, die in 2015 door de Verenigde Naties zijn vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030, zijn een blauwdruk voor het bereiken van een duurzame toekomst.  

De partners in het SGPP geven vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, in hun organisatiebeleid expliciet aandacht aan de aandachtsgebieden en zullen de SDG’s die een directe relatie hebben met bescherming van de natuur en ons milieu hiervoor als leidraad gebruiken. lnmiddels telt het programma 14 partners, te weten UCC, VSH United, Torarica Group, Kersten, Surinam Airways, Kirpalani, Iamgold, Hakrinbank, Grassalco, Fernandes Group, Assuria, Telesur, De Surinaamsche Bank en Staatsolie.

Het SCF is het duurzame Surinaamse milieufonds bij uitstek, dat zich inzet voor de bescherming van de biodiversiteit in het algemeen en in de beschermde gebieden van Suriname in het bijzonder. Door middel van het financieren van projecten en strategische acties, draagt het SCF actief bij aan zowel de economische ontwikkeling van Suriname als ook aan de bescherming en het behoud van de biodiversiteit van de aarde. In de afgelopen 10 jaar heeft het SGPP steeds meer inhoud gekregen en heeft zij bijvoorbeeld ook Samen met de SCF-Green Partners de opzet bekostigd van de masters opleiding “Education & Research in Sustainable Management of Natural Resources, zegt de organisatie. 
 
 
 
 

Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March