LVV inventariseert problemen agrariërs
17 Jan 2020, 22:22
foto
Landbouwvoorlichters actief in verschillende wijken. Zij gaan na welke problemen agrariërs ondervinden. (Foto: LVV)


Landbouwvoorlichters zijn actief op het veld in verschillende ressorten. Bij dit bezoek moet nagegaan worden wat de problemen zijn waarmee de agrariërs te kampen hebben. Indien de landbouwvoorlichters constateren dat zich problemen voordoen die nadelige gevolgen kunnen hebben, wordt dit met de agrariërs besproken en wordt gezamenlijk nagegaan wat de beste en meest duurzame oplossing is. Dit meldt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). 
 
Minister Rabin Parmessar vindt het belangrijk dat er een gedegen rapportage plaatsvindt, waardoor kan worden nagegaan of er sprake is van een individueel probleem of een algemeen probleem. Op basis van de rapportage kan adequaat worden gewerkt. De agrariërs stellen de bezoeken van de landbouwvoorlichters op prijs. Ze hebben de mogelijkheid voor hulp en assistentie van deskundigen en verliezen geen tijd en geld. Ook de landbouwvoorlichters verrijken hun kennis bij de veldbezoeken. Het juiste gebruik van pesticiden komt bij de veldbezoeken ook ter sprake, daar onjuist gebruik nadelige gevolgen kan hebben voor zowel de agrariër als de consument.

LVV wil garantie en continuïteit blijven bieden aan de gemeenschap voor de toegang tot kwalitatief en veilig geteeld voedsel. Dit kan alleen als de voorlichters: zichtbaar zijn in het veld, controle uitoefenen, adviezen geven en samen met de agrariërs zaken bespreekbaar maken. De rapportage van de landbouwvoorlichters is belangrijk omdat op basis daarvan tijdig maatregelen kunnen worden genomen. Parmessar benadrukt dat de landbouwvoorlichters intensief bezig moeten zijn op het veld en de rapportage niet uit het oog moeten verliezen. Het beleid is erop gericht om voedselveiligheid en -zekerheid te blijven garanderen voor de gemeenschap. 

Advertenties