Reactie op Albert Assen
16 Jan 2020, 22:51
foto


Ja hoor, de verkiezingsperiode is ingeluid! Ineens steken allerlei politieke partijen de kop op die wij om de 4,5 jaar heel even op het toneel zien verschijnen en daarna verdwijnen ze weer. Van politieke figuren die een open brief aan de President richten en ‘wachten op verontschuldigingen van de NDP-toppers’ tot aan een ingezonden stuk op Starnieuws, van een politieke organisatie die een poging ondernam om mw. Afonsoewa flink van langs te geven en te bestempelen als ‘zwak en respectloos’. Tot overmaat van ramp wordt de DNA-voorzitter er met de haren bij gesleept. 

Het gevoel bekruipt mij dat het niet zo zeer de inhoud van de uitspraken zijn geweest, maar meer het feit dat het ‘een vrouw’ is geweest die de brutaliteit zou hebben gehad haar mening rauw te delen met haar partijgenoten en hoe durft ‘die vrouw’ die brutaliteit aan de dag te leggen. Waar waren al deze moraalridders toen mannen in het hoogste college van staat, tegenover de President beledigende woorden hebben geuit. Toen mannen in ons hoogste college van staat, de voorzitter van De Nationale Assemblee verkeerd hebben bejegend en haar gezag hebben ondermijnd. Waarom hebben deze moraalridders toen niet de tijd genomen om in de pen te kruipen en die mannen op de vingers te tikken? Ze hierbij wijs te maken dat zij het niveau van de wetgevende macht neerhalen. 

Dan wordt er een referentie gemaakt naar buitenlandse investeerders en vraag ik mij in gemoede af hoeveel verstand dit soort politieke één nachtvogels hebben over de gang van zaken in andere parlementen. Voor de duidelijkheid, mevrouw Afonsoewa heeft haar uitspraken niet gedaan in onze DNA, maar in haar partijcentrum. Precies zoals politici en pseudo-politici stellen dat ‘niet de President, maar de persoon Bouterse op 22 januari voor de Krijgsraad moet verschijnen’, waarom wordt er ineens anders beredeneerd en wordt gelijk de aanval geopend op 2 vrouwen, in plaats van met diezelfde logica door te gaan en te stellen: niet het assembleelid Afonsoewa stond daar, maar de NDP'er Afonsoewa. Of sterker nog, niet de Assemblee Voorzitter zat daar, maar Mevrouw Simons zat daar. Dan gaat die vlieger ineens niet op. 

Ik bedank mw. Afonsoewa voor haar uitspraken gedaan op vrijdag 10 januari jl., omdat zij hiermee elke objectieve Surinaamse vrouw het bewijs heeft helpen leveren hoe krom het denken van vele mannen in onze politiek is en dat er met 2 maten gemeten wordt. 

Quincy Yorks

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March