Student krijgt speciale uitnodiging Hof van Justitie
07 Oct, 16:52
foto
Queentella Boobe schudt de hand van waarnemend president van het Hof van Justitie, rechter Iwan Rasoelbaks. Zij was uitgenodigd om de opening van het nieuwe zittingsjaar mee te maken. (Foto: René Gompers)


Queentella Boobe, (18) wil rechter worden. De best geslaagde van het Schakeljaar van de richting Rechten, was een speciale gast bij de opening van het zittingsjaar van het Hof van Justitie in de Congreshal. Gezeten tussen de militaire rechters op de voorste rij en advocaten op de derde rij, zit ze serieus de toespraken in zich op te nemen. Na de opening vrijdag, loopt ze zelfverzekerd naar Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof van Justitie, om hem de hand te schudden. 

“Ik was 16 toen ik wist wat ik wilde doen,” deelt Queentella aan Starnieuws mee. “Rechter worden... ja, dat is iets dat ik wil doen. Ik keek, kijk, vaak naar films en tv-series die met 'law' te maken hebben. Op een dag stelde iemand voor dat ik rechten moest gaan studeren. Ik twijfelde eerst. Maar het is iets geworden dat ik zeker wil. Het is interessant. Ik hou persoonlijk ook van dingen die te maken hebben met wetten en rechten. Dus dat zijn dingen waarmee ik me in de meeste gevallen bezighoud.” 

Rasoelbaks is ingenomen met Queentella. Een artikel op Starnieuws had de aandacht getrokken van het Hof van Justitie. De quote van Queentella heeft indruk gemaakt op het Hof: “Het was een pittig jaar, maar wel te doen als je je inzet. Nu ga ik rechten studeren aan de AdeKUS. Want misschien wil ik later wel rechter worden.” 

“Het feit dat een student zo jong al een duidelijke carrièreplanning heeft, is heel bijzonder,” zegt Rasoelbaks. Hij vindt dat het toekomstige doel van de best geslaagde student nu al ondersteuning verdient, zodat zij enthousiast blijft op de lange nog af te leggen weg. De magistraat heeft Queentella uitgenodigd om de opening van het zittingsjaar bij te wonen om nu al bekend te worden met de wereld van de rechtspraak. 

Queentella was 15 toen ze van de muloschool slaagde. “Ik ben naar Havo gegaan. Maar toen ik zeker wist wat ik wilde worden, heb ik het schakeljaar gedaan om op de universiteit te komen,” deelt ze mee. “Ik denk dat ik mijn bachelor in 3 jaren haal.” Op de opening van het zittingsjaar hebben verschillende sprekers benadrukt dat er nog steeds te weinig rechters in het land zijn. “Dat geeft me de push juist om mijn best beter te doen”. Op de vraag of ze mikt om de jongste rechter ooit te zijn, zegt Queentella: “Ik weet niet of ik de jongste ga zijn, maar als het kan...ja, sowieso.”

René Gompers