Man aangehouden voor lossen van schoten
15 Aug, 20:39
foto


Mehmet K. (46) is op woensdag door de politie van het bureau Geyersvlijt aangehouden. Hij heeft schoten gelost. In zijn woning zijn aangetroffen en in beslag genomen een rifle en een vuistvuurwapen. Mehmet K. bleek geen vergunningen voor deze wapens te hebben. Bij zijn voorgeleiding verklaarde hij niet te weten wanneer en waarop hij geschoten heeft. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij voor poging tot doodslag, bedreiging, vernieling en illegaal vuurwapenbezit in verzekering gesteld.


De Politie deed na de melding dat in de Verlengde Picassostraat schoten zijn gelost de locatie aan. Daar aangekomen werd de beller, de beheerder van een appartement ,aangetroffen. Hij verklaarde dat hij omstreeks middernacht schoten hoorde. Hij ging de straat op om te zien wie de schoten loste. Het bleek zijn overbuurman Mehmet, K. te zijn.

Mehmet K. schreeuwde de aangever toe dat hij de verlichting van zijn appartement uit moest doen omdat deze hem hinderde. Dat als de aangever hieraan geen gevolg zou geven op hem geschoten zou worden. Terwijl de buurman dit zei, loste hij schoten af op het appartement. De aangever ging plat liggen om niet geraakt te worden. Vervolgens bracht hij zichzelf in veiligheid. Hij heeft de politie toen niet meteen gebeld. Enkele uren daarna loste de verdachte weer schoten af en toen belde de aangever de politie op, meldt de politie Public Relations.