34-jarige verdachte zit aan veertienjarige
06 Nov, 22:21
foto


Tetijese W. heeft een celstraf van 24 maanden waarvan 16 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar tegen zich horen eisen op de rechtszitting van maandag. Officier van justitie Nirmala Maikoe achtte wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte seksueel getinte handelingen met een minderjarig meisje heeft gepleegd.

De verdachte had verklaard dat hij had geprobeerd om seks te hebben met het veertienjarige meisje. Toen hij merkte dat ze pijn had, stopte hij. Hij heeft toen met haar geknuffeld en heeft haar gezoend. Volgens het visum van de arts is er geen geweld gebruikt en heeft er geen penetratie plaatsgevonden.

De 34-jarige verdachte beweerde dat hij niet wist dat het meisje minderjarig was. De eerste keer stopte hij zijn seksuele handelingen toen hij merkte dat het meisje pijn had. Bij de tweede keer was hij onder invloed van alcohol en heeft hij slechts geknuffeld en gezoend.

Volgens de tante van het meisje heeft het slachtoffer aangegeven, dat ze misbruikt is. Maikoe keurt de handelingen van de verdachte af. Ze haalde aan dat de man afspraken maakt met een minderjarig meisje om seksuele handelingen te plegen, terwijl hij een gezin heeft. De handelingen zou hij eerder met zijn vrouw moet plegen dan met het meisje. Ze noemde de handeling een ernstige strafbaar feit.

Ook gaf Tetijese W. op een rechtszitting aan dat hij niet kan lezen en schrijven en toch het proces-verbaal moest tekenen. De verbalisant werd gedagvaard op een zitting en hij vertelde dat de man wel kan lezen en schrijven. Dit gedrag van de verdachte keurde de aanklager af. Op 21 januari volgend jaar zal raadsman Irvin Kanhai die de verdachte juridisch bijstaat, pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April