Getuige en verdachte gehoord in moordzaak
06 Nov, 18:08
foto


Miquel K. (35) wordt ervan verdacht dat hij zijn echtgenote Isra Nasir opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven heeft beroofd. Hij heeft op 6 juni op haar geschoten aan de Magentakanaalweg. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft op de rechtszitting van maandag de verdachte en zijn zus gehoord.

De getuige, zus van de verdachte, verklaarde dat ze niet gemerkt had dat haar broertje en schoonzus relatieproblemen hadden. Volgens de getuige was de schoonmoeder wel steeds het probleem. “Het leek erop als ze geen zegen op het huwelijk gegeven had. Ze bleef steeds bemoeien in het leven van het echtpaar en zo werd Miquel steeds beledigd, terwijl mijn schoonzus wel aardig was”, merkte de getuige op.

In maart van het afgelopen jaar werd de verdachte uit het huis gezet en op die bewuste dag schoot hij haar neer, nadat ze een woordenwisseling hadden gehad. De zus verklaarde dat dit de schuld van de beste vriendin van Nasir was die een oog had op de verdachte. Aangezien Miquel K. haar had afgewezen, kwam zij met magische krachten op hem af die hem uiteindelijk bewoog om de daad te plegen.

De verdachte vertelde dat hij op die bewuste dag naar een autozaak ging om het voertuig dat hij had gekocht op naam van Nasir, over te schrijven op zijn naam. Daar aangekomen bleek dat Nasir niet verschenen was en de opdracht tot overschrijving ook niet had gegeven. Toen hij haar belde en haar vroeg waarom ze hem voor de gek hield, zei ze dat zij SRD10.000 heeft moeten betalen voor de echtscheiding. Hij ging op onderzoek uit en volgens hem had Nasir tegen hem gelogen.

Zo zouden op de bewuste dag een aantal dingen zijn gebeurd, die uiteindelijk een leugen zouden blijken, zei de verdachte. Hij belde op haar op en zei dat hij zijn spaargeld en de overschrijving van het voertuig wilde. Vervolgens belde hij naar haar werkplaats waar hem werd verteld dat Nasir vier dagen met verlof was. Toen hij langs haar werk reed, zag hij haar voertuig. Hij ging naar binnen om verhaal te halen, omdat hij zich misbruikt voelde. Hij vond dat hij steeds van het kastje naar de muur werd gestuurd.

Zij stond achter een toonbank. Ze kregen een woordenwisseling en hij zag dat ze onder de toonbank schoof. Hij dacht dat ze misschien een wapen zou pakken. Zijn wapen had hij aan zijn zijde. Hij trok het wapen en loste volgens hem twee tot drie schoten af. De vrouw zeeg neer en overleed ter plekke.

Officier van justitie, Shanta Mahadew, herinnerde de verdachte dat hij vijf schoten had gelost. Volgens de camerabeelden bleef de vrouw achter de toonbank staan, totdat de verdachte de schoten had gelost. Daarna schoof zij onder de toonbank. Op 3 december zal het Openbaar Ministerie de strafeis presenteren. De verdachte wordt juridisch bijgestaan door de raadslieden Irvin Kanhai en Arjen Ramlakhan.


Wanita Ramnath

Friday 23 August
Thursday 22 August
Wednesday 21 August