Divali-optocht in Calcutta focust op saamhorigheid
06 Nov, 02:37
foto
De Divali-optocht te Calcutta werd aangevoerd door 'Laksmi' die werd voortgetrokken door een ATV.


Met het doel eenheid, bundeling en saamhorigheid onder de gemeenschap van Saramacca te stimuleren, heeft de Wishwanath Mandir te Calcutta gisteravond een Divali-optocht gelopen. Voorzitter Dewanand Sadhoe van de Wishwanath Mandir zegt dat zij de loop jaarlijks organiseren en dat al langer dan twintig jaar.

In de optocht zijn steeds elementen van een van de kernactiviteiten van het district, landbouw, te zien. Dit jaar werd de wagen van 'Laksmi' voortgetrokken door een ATV. Sadhoe zegt dat de animo onder de jongeren toeneemt. De Divali-optocht is een activiteiten van de hoogtij dagen waarbij de culturele bewustzijn wordt vergroot.

Normaal vindt er elke maandag een tempeldienst plaats in de mandir. Voor deze maandag voor Divali is gekozen voor de optocht. Na de optocht is er een gezellig samenzijn. De buurtbewoners en deelnemers hebben zich tegoed kunnen doen aan eten en drinken die ze gezamenlijk hebben bereid.

Sadhoe hoopt dat de boodschap en het symboliek van het Divali-feest serieus een juiste snaar raakt en dat "we veel verdraagzamer met elkaar omgaan en elkaar helpen en steunen." Hij voegt eraan toe dat een volk samen veel sterker staan. "Hoe hechter de gemeenschap, hoe stabieler de eenheid. Je bent dan in staat samen veel meer te bereiken."

Hij doet een beroep op de gemeenschap het goede in de mens te zien en zich te onthouden van slechte gevoelens en daden. "Als je niets goeds kunt zeggen van iemand, zeg dan geen kwade dingen over hem." Het begint volgens Sadhoe allemaal met de gedachtegang, gevolgd door handelingen. "Verlichtende gedachten zorgen voor een gezonde uitstraling, ook naar de gemeenschap toe."