Suriname verliest met 2-1 van Puerto Rico
06 Nov 2018, 00:51

Suriname heeft de derde ontmoeting in de Concacaf U-20 kampioenschappen met 2-1 verloren van Puerto Rico. Suriname stond bij de rust nog vóór met 1-0. In de blessuretijd van de wedstrijd scoorde Puerto Rico het winnende doelpunt. Het is de eerste winstpartij voor het Spaanssprekende land. Eerder verloor Puerto Rico van Trinidad & Tobago en de USA. Voor Natio was het de eerste verliespartij. Suriname blijft steken 6 punten in deze poule.

De eerste minuten van de strijd waren aftastend. Beide ploegen lieten goed spel zien. Een prachtig genomen vrije trap van Jamilhio Righters in de 12e minuut raakte de deklat. De doorbraak kwam pas in de 26e minuut met een doelpunt van Ayad Godlieb. Na rust kwam Puerto Rico sterk opzetten. Er werden kansen aan beide kanten gecreëerd.

Het was de speler Jaden Servania die tot tweemaal toe Suriname de das omdeed. De vreugde aan de zijde van Puerto Rico was na het laatste fluitsignaal groot. Bij Suriname daarentegen was de teleurstelling merkbaar. Suriname moet zijn twee volgende wedstrijden zien te winnen indien hij nog kans wil maken. Eerst wordt gespeeld tegen Trinidad & Tobago en daarna het gastland USA. Suriname komt op 7 november weer in actie.