Vijf gevonnist voor seksueel misbruik
06 Nov, 11:14
foto


De verdachten, Densio K., Donovan F., Lorenzo B., Raymon D. en Roche A., is tezamen en in vereniging verkrachting ten laste gelegd. Zij zouden de 20-jarige F.A. gedwongen hebben beurtelings seks met hen te bedrijven.

Op 18 oktober 2017 werd het slachtoffer door haar vriend Donovan F. opgehaald en naar een woning in het district Wanica gebracht. In het voertuig kreeg zij sap aangeboden waarin 'sukru', een bedwelmend middel, was toegevoegd. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en legde op de rechtszitting van maandag elk van de verdachten een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Met deze opgelegde straf blijven de verdachten op vrije voeten.

De kantonrechter noemde het feit zeer ernstig. Lachitjaran merkte op dat het een zeer ernstige zaak is dat de jongemannen op deze manier hun seksuele lusten op het slachtoffer botvierden. Ondanks het slachtoffer niet wilde, maar de verdachten gingen toch verder. Doordat F.A. ‘’bedwelmd was, kon ze zichzelf niet verdedigen.

Raadsman Irvin Kanhai had tijdens een eerder gehouden rechtszitting gesteld dat de vrouw juist geprobeerd had zijn cliënten tot seks te dwingen, nadat zij 'sukru' had gebruikt. Ze zou seks bedreven hebben tegen betaling, maar was ontevreden over de vergoeding. Volgens de kantonrechter is dit niet gebleken uit het onderzoek. Uit het visum van de arts blijkt dat het slachtoffer scheurtjes had aan haar vagina. Verder hadden de verdachten in eerste instantie wel bekend, maar kwamen vervolgens terug op hun verklaringen. Het slachtoffer gaf op een rechtszitting aan dat ze de verdachten vergeven had en dat de jongemannen reeds genoeg gestraft waren.

Wanita Ramnath

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March