Schoolzwemmen in Stichting Parima groeit weer
08 Aug, 18:54
foto
Hoofdzwemonderwijzer Sergio Reemnet, zwemonderwijzer Gracita en de geslaagde zwemmertjes.


Tegen het einde van het derde kwartaal van 2018 hebben tussen 1200 en 1300 jeugdigen van 83 verschillende klassen van 20 scholen deelgenomen aan de schoolzwemlessen in Parima; dit zijn 6 meer scholen dan het jaar ervoor. Gordon Touw Ngie Tjouw, operations manager van de stichting, zegt dat Parima dit jaar voor het schoolzwemexamen 246 aanmeldingen had. Er zijn 86 certificaten behaald en 168 diploma’s.

Stichting Parima faciliteert schoolzwemmen en organiseert zwemexamens. Het project ‘Schoolzwemmen in Stichting Parima 2018' zal door het managementteam van de stichting worden geëvalueerd door de deelnemende scholen te enquêteren. Verder zullen de 26 niet deelnemende scholen aan dit project benaderd worden om na te gaan waarom zij niet deelnemen aan schoolzwemmen in Parima of elders. Touw Ngie Tjouw hoopt dat er gezamenlijke oplossingsmodellen bedacht kunnen worden, zodat zij volgend jaar wel meedoen aan de activiteit.

“Het verantwoordelijk, veilig en voordelig leren zwemmen van onze schooljeugd in en rondom Paramaribo is wederom in de beleidsvisie van Stichting Parima opgenomen. Dit hebben wij aan een project gekoppeld om zoveel als mogelijk leerlingen en studenten te laten meedoen aan schoolzwemmen, welke is goedgekeurd door het bestuur en wordt uitgevoerd door het managementteam van Parima”, aldus Touw Ngie Tjouw.

Touw Ngie Tjouw geeft aan dat schoolzwemmen weer start in oktober dit jaar en in augustus 2019 zal eindigen. Voor dit project zal de stichting mogelijk tezamen met de Surinaamse Zwembond de overheid wederom benaderen voor meer betrokkenheid vanuit het ministerie Onderwijs, Wetenschap & Cultuur, Sport- & Jeugdzaken, Openbare werken, Transport, Communicatie & Toerisme.

Stichting Parima draagt nu de eindverantwoordelijkheid van dit schoolzwemproject en is belast met de algehele coördinatie. De stichting kijkt uit naar samenwerking en uitbreiding om zoveel mogelijk schooljeugd te faciliteren en te accommoderen met verantwoordelijk, veilig en voordelig schoolzwemmen, zegt Touw Ngie Tjouw. “Ook dit jaar zal de stichting in de grote vakantie haar jaarlijkse spoed zwemcursus houden voor jong en oud vanaf 6 jaar.”

Ala-D Media