Luis Enrique nieuwe trainer van Spanje
09 Jul, 16:26
foto
Luis Enrique was als trainer van 2014 tot 2017 succesvol bij Barcelona.(Getty Images)


De ex-trainer van Barcelona, van Roma en van Celta Vigo, Luis Enrique, is voor twee jaar benoemd als coach van Spanje. De 48-jarige voormalige Spaanse middenvelder vervangt Fernando Hierro, die op zondag als interim-coach is afgetreden.

Hierro - die niet terugkeert in zijn rol als sportdirecteur - kreeg tijdelijk de leiding van het team nadat Julen Lopetegui aan de vooravond van het WK-toernooi in Rusland werd ontslagen. Sinds Enrique het Nou Camp verliet in juni, was hij uit het zicht verdwenen.

Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie (RFEF), zei: "De beslissing was unaniem. Ik waardeer zijn inzet en hij heeft goedbetaalde banen afgewezen om Spanje te coachen.” Hij voegde er aan toe: "Hij is een coach die alle vereisten heeft waar de federatie naar op zoek was."

Enrique neemt de leiding over een team dat tijdens in de achtste finales werd geslagen tijdens de strafschoppenreeks door gastland Rusland. Enrique, die speelde voor Real Madrid en Barcelona, won in 2015 de La Liga, de Spaanse Beker en de Champions League als Barca-manager.

Zijn eerste wedstrijd als trainer van het Spaanse elftal is op 8 september tijdens een UEFA Nations League-ontmoeting met Engeland in Wembley. De RFEF kondigde maandag zijn aanstelling aan en benoemde ook Jose Francisco Molina, een voormalige Spaanse keeper, als zijn sportdirecteur.