Berenstein: Laffe manier om devaluatie aan te kondigen
18 Nov 2015, 21:21
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein


Vakbondsleider Robby Berenstein vindt het een laffe manier om bekend te maken dat de Surinaamse munt is gedevalueerd. Het woord devaluatie wordt opzettelijk vermeden, maar daar komt het op neer, zegt de voorzitter van C-47 in een eerste reactie aan Starnieuws. Hij zegt dat deze stap vanuit Financiën is voorbereid. Er is volgens hem geen sprake van een scheiding tussen het ministerie van Financiën en Centrale Bank van Suriname.

De prijzen in de winkels gaan gelijk de lucht in. De samenleving is nauwelijks bekomen van de verhoging van de stroom- en waterprijzen. Ook brandstof zal nu veel duurder worden omdat het geld gedevalueerd is. Er zal veel meer SRD's neergeteld moeten worden voor de US$. Suriname is een import economie, waardoor alle prijzen zullen stijgen.

Het gevolg van deze devaluatie is dat ook de werknemers om salarisverhoging zullen vragen. Hun geld is nu veel minder waard. De koopkracht was al enorm achteruit gegaan, maar nu is de situatie verergerd. Berenstein vindt dat zulke ingrijpende maatregelen niet met een persbericht kunnen worden aangekondigd. Er zijn veel vragen in de samenleving, zonder dat er antwoorden gegeven worden. "Het laatste woord hierover is nog niet gezegd," stelt de vakbondsleider.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April