Bouterse: 'Wo luku suma o sodemieter na 25 mei'
18 May 2015, 02:18
foto
NDP-voorzitter president Desi Bouterse en partijgenoten tonen hun danskunsten voordat hij zijn toespraak houdt op de wijkvergadering te Brownsweg in Brokopondo. (Foto: Leroy Troon)


"Wo luku suma o sodemieter op baka 25 mei aanstaande. Abra wan aantal dey wo stem. Wi o sji suma o sodemieter op". Dit zei de NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, zondagavond op een drukbezochte partijvergadering te Brownsweg.

Bouterse legde uit dat het probleem over het niet uitbetalen van kinderbijslag correct is uitgelegd via radio Maifu in Boven-Suriname. SRD 32 miljoen is gestort door het ministerie van Financiën op de rekening van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Minister Alice Amafo heeft de kinderbijslag niet uitbetaald volgens de president. Het geld zou voor andere doeleinden zijn gebruikt. Minister Andy Rusland heeft voor een tweede keer geld gestort, maar er is volgens een steekproef van Bouterse selectief uitbetaald.

Nadat het probleem uitgelegd is via radio Maife, heeft een coalitiegenoot gezegd dat 'a president musu sodemieter op', zei Bouterse. Hij is niet te spreken hierover. Hij merkte op dat een kat in nauw rare sprongen maakt. Bouterse zei dat uitschelden gemakkelijk is. Straks zal men weer komen vragen om samen te werken. "Dan wo luku suma o sodemieter op". Volgens Bouterse heeft Amafo opzettelijk de kinderbijslag niet uitbetaald in Boven Suriname om ervoor te zorgen dat NDP de verkiezing daar niet wint. "Maar disi na wan ley, want wo wini baka".
Advertenties