SPA wil gerechtelijk onderzoek tegen Ramon Abrahams
16 May 2015, 04:04
foto
Stanley Raghoebarsing (V7), Harish Monorath (AC) en Winston Caldeira (NDP) tijdens het economisch debat van de Vereniging van Economisten in Suriname. (Foto: René Gompers)


De SPA wil dat president Desi Bouterse per direct een gerechtelijk onderzoek instelt naar het wanbeleid van ex-minister Ramon Abrahams op het ministerie van Openbare Werken (OW). Tijdens het Economisch Debat ‘Op weg naar de verkiezingen’ van de Vereniging van Economisten in Suriname, heeft de vertegenwoordiger van de NDP, Winston Caldeira, gezegd dat ex-minister Abrahams is vervangen wegens corruptie.

Het debat van afgelopen woensdag was live via de televisie te volgen. De SPA wijst in een persbericht erop dat dezelfde Abrahams nu de campagneleider is van de totale verkiezingsorganisatie van de NDP en ook nog adviseur van het staatshoofd is. “De vraag is waarom de NDP met dit strafbaar feit de procureur-generaal niet vraagt om een gerechtelijk onderzoek in te stellen naar de wanpraktijken op het ministerie van OW ten tijde van de ex-bewindsman.” Volgens de SPA die in de combinatie V7 deelneemt aan de verkiezingen op 25 mei, zijn er genoeg cases tegen Abrahams bekend, die een gerechtelijk onderzoek rechtvaardigen. “Wat gebeurt er met ons rechtssysteem?”

Naar aanleiding van de publiekelijke bekentenis van NDP-topper Caldeira doet de SPA een beroep op de president om per onmiddellijke ingang een gerechtelijk onderzoek naar de corruptie van deze ex-minister. “De NDP is dit verplicht aan het volk in het kader van goed bestuur en transparantie.” Op het volk doet de politieke partij een beroep om straffeloosheid nooit te accepteren en leiders die zich openlijk en publiekelijk schuldig maken aan roof van onze gemeenschapsgelden en rijkdommen, te veroordelen. “U bent het aan uzelf en uw kinderen verschuldigd.”
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March