Bouterse optimistisch over financiering tramverbinding
11 Mar 2014, 01:00
foto
President Desi Bouterse kort voor vertrek naar Chili maandag.


President Desi Bouterse verwacht dat hij een deel van de tramverbinding Paramaribo-Zanderij nog vóór de verkiezing kan realiseren. De haalbaarheidsstudie is goedgekeurd door het Nederlandse bedrijf, de Strukton Group. Er zijn voorstellen gedaan voor de financiering. De financieringsmodellen zullen binnen twee weken duidelijker zijn.

Bouterse zei kort voor vertrek naar Chili in een interview met zijn perschef Clifton Limburg dat hij het jammer vindt dat deze mededeling niet eerder is gedaan aan de samenleving. De Strukton Group was twee weken geleden in Suriname. Het staatshoofd denkt dat in elk geval tot Onverwacht de tramverbinding kan worden gerealiseerd.

Het eerste traject Poelepantje-Onverwacht zal het moeilijkste zijn omdat er gebouwd is op de Spoorsloot die gedempt is. Door de tramverbinding wordt ook Wanica-west ontwaterd. Bouterse zei dat er gebrainstormd is over waar oversteekplaatsen moeten komen. Ook moet er een weg naast de tramverbinding zijn voor het normaal verkeer. Twee bruggen maken deel uit van het traject. Volgens de president is de tramverbinding haalbaar. Hij merkt op dat het stukken veiliger zal zijn op de weg.
Advertenties