Brunswijk: Evacuatie mensen langs Cotticarivier nodig
16 May 2013, 15:23
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk in het dorp Alake Kondre.


Meer dan honderd mensen moeten geëvacueerd worden uit dorpen langs de Cotticarivier. Coalitieleider Ronnie Brunswijk (voorzitter ABOP) is met assembleelid Marinus Bee en de bestuursdienst ter plekke. "De situatie is heel ernstig. De mensen zijn verrast door het hoge water terwijl ze lagen te slapen", zegt Brunswijk vanuit Moengo aan Starnieuws.

Brunswijk heeft intussen de hulp ingeroepen van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR). "De mensen hebben water in hun woning gekregen. Ook auto's kunnen niet worden weggereden omdat het water te hoog is. We hebben dringend hulp nodig", zegt Brunswijk.

Voor het eerst maken de mensen van de dorpen Dantapoe,Benati Mofo en Akale Kondre zo een situatie mee. Door de vele regens is de Cotticarivier buiten haar oevers getreden. Het water kan niet worden afgevoerd. Brunswijk is in allerijl naar Moengo gevlogen toen hij op de hoogte werd gesteld van de ernstige situatie in de dorpen. De mensen zijn blij dat de autoriteiten zich over hen ontfermen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April