Brandweer zal dienstverlening landelijk verbeteren
28 Dec 2012, 14:30
foto
Brandweercommandant Cecil Waal is blij met de 149 bevorderingen. 114 personen werden gedecoreerd. (Foto: Raoul Lith)


Het Korps Brandweer Suriname (KBS) zal het komende jaar extra aandacht besteden aan opleidingen. Ook zal de dienstverlening landelijk worden verbeterd. Het korps beschikt nu over dertien operationele brandweerposten. Dit jaar zijn te Onverdacht en Tamanredjo een brandweerpost in gebruik genomen.

Brandweercommandant Cecil Waal zei vandaag bij de jaarafsluiting dat voor de verbetering van de dienstverlening er nog diverse kazernes nodig zijn. Nieuw Nickerie komt volgens hem in aanmerking voor de vestiging van een nieuwe hoofdkazerne. "De hoofdkazerne in Paramaribo vereist ook uitbreiding om enkele afdelingen beter te kunnen huisvesten", deelde Waal mee.

Uitbreiding personeel
Bij het KBS zijn nu 650 personen in dienst (492 brandweerambtenaren en 58 burgerpersoneel). Mede voor de bezetting van de nieuwe posten zullen ongeveer honderd sollicitanten opgeleid worden tot brandwacht. Het wervingsproces is al gaande. Het voornemen is dit aantal uit te breiden met een nieuwe lichting van tenminste honderd personen. Ook zal er burgerpersoneel worden aangetrokken in diverse functies.

De Brandweer zal ook extra aandacht besteden aan capaciteitsversterking. Er zullen periodiek trainingen worden verzorgd op diverse niveaus. Met de bouw van het Opleidingscentrum te Santo Boma is reeds begonnen. Ook zullen de formele reguliere brandweeropleidingen worden voortgezet, naast de meer gespecialiseerde trainingen, deelde Waal mee.
Advertenties