Bouterse blaast reis Equatoriaal Guinee af
12 Dec 2012, 00:30
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse heeft op het laatste moment besloten niet meer af te reizen naar Equatoriaal Guinee, vandaag. Hij zou de staatshoofdenvergadering van de ACP-landen bijwonen. Het gaat om 79 landen uit Afrika, Caribisch Gebied en Pacific landen die kolonie waren van Europa.

De reis was al volledig voorbereid en Bouterse zou donderdag de vergadering ook toespreken. Er zijn nog geen formele mededelingen gedaan waarom de reis van Bouterse gisteren werd afgeblazen.
Uit NDP-kringen verneemt Starnieuws dat tijdens het overleg gisteren op het kabinet met de coalitietoppers Bouterse bekendmaakte dat hij niet meer zal afreizen. Tijdens de bijeenkomst zijn harde noten gekraakt. Het gaat zeer moeizaam om voldoende coalitieleden in De Nationale Assemblee te hebben om de vergadering te kunnen beginnen. Met twee derde meerderheid lukt het de coalitie niet om 26 leden op tijd in de vergaderzaal te hebben.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei dat de coalitie het land moet regeren en het nodig is om zaken duidelijk te stellen. Volgens haar is dit gelukt tijdens de bijeenkomst. Gisteren was er slechts één lid van de zes personen tellende fractie van Pertjajah Luhur op tijd aanwezig in het parlement. Coalitieleider Ronnie Brunswijk heeft de oppositie moeten vragen om quorum te verlenen. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen en kreeg Pertjajah Luhur de wind van voren van Bouterse.
Advertenties