Kenvin Forster, de sterkste man van Suriname
08 Oct 2012, 03:00
foto
Kevin Foster, de sterkste man van Suriname. (Beeld: René Gompers)


Kenvin Forster is de sterkste man van Suriname in de '80 plus' klasse. Hij had maar 20 seconden nodig om een dumptruck van vier ton over een afstand van 30 meter te slepen. In de gewichtsklasse onder 80 kilo toonde Randell Kariodemejdo zich de sterkste toen hij in 18 seconden een Toyota Hilux van ruim 2 ton naar de eindstreep trok. Zondag werd in het André Kamperveen stadion voor de tweede maal de 'Truck Pull' competitie gehouden.

De competitie is bedoeld om de 'Strongest Man' sport in Suriname te introduceren en wordt georganiseerd door Cars 'n More. Deze organisatie houdt zich hoofdzakelijk bezig met de motorsport en motorshows. De 'Truck Pull' werd dan ook 'omlijst' door een motorshow. Zundapp bromfietsen herleefden glimmend en kleurrijk hun oude glorie, opgevoerde auto's gromden erop los, motorfietsers stuntten gejoel en gejuich bij elkaar, en werden de oren keihard door mobiele discotheken 'doof geslagen'.
Voor een hotdog eetwedstrijd was er ook veel belangstelling en voor het publiek bestond de kans een reis naar het buitenland te winnen. Onder de stoel van Paul Lo A Njoe bleek de enveloppe met ticket te zitten. Hij mag voor een paar dagen naar Curaçao.

Populaire sport
Onderdeel van de 'Truck Pull' was de 'Tire Stacking Challenge'. Hierbij werden de krachtpatsers uitgedaagd om acht dumptruckbanden zo snel mogelijk over een afstand van 15 meter te verplaatsen. Voor de deelnemers, grotendeels bestaande uit bodybuilders, worstelaars en vechtsporters, werd dit onderdeel als opwarming ervaren voor de 'main event'.

"Strongest Man is in het buitenland een heel populaire sport" vertelt John de Boer, managing director van Cars ’n More aan Starnieuws. "In Suriname heeft deze tak van sport nog geen voet aan de grond gekregen. Wij laten het publiek kennis maken met de sport terwijl we op zoek gaan naar Surinames Strongest Man".
De 'Truck Pull' was eerder in augustus voor het eerst gehouden op het KKF-terrein.
De Boer deelt mee dat de 'Truck Pull' een twee maandelijks evenement wordt. "De competitie wordt groter, de sporters dagen elkaar steeds uit. Op den duur moet er een klassement ontstaan voor de sporters".

Donavan Dongo, winnaar van de vorige competitie heeft de wisseltrofee persoonlijk overhandigd aan de nieuwe winnaar Kenvin Forster. "Mo kong tek'ing baka", voegde hij er serieus aan toe.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April