Lackin: Nederland gaat nooit ophouden met vuil smijten
17 Sep 2012, 00:00
foto
Beeld uit NOS-journaal van zondag van zoon Dino en president Desi Bouterse.


Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt aan Starnieuws dat "Nederland nooit zal ophouden om met vuil te smijten en Suriname proberen zwart te maken. Dat merk ik regelmatig bij mijn internationale contacten. Ik had al eerder gesteld dat Nederland niet zal stoppen met verdachtmakingen".

Zo reageert de bewindsman op delen van het dossier waarover het NOS-journaal beschikt in de zaak Piet Wortel, die vast zit voor omvangrijke drugshandel in Nederland. De Nederlandse recherche brengt president Desi Bouterse en zijn zoon Dino in verband met deze zaak. Zij zouden Wortel geholpen hebben om 400 kilogram drugs uit een vliegtuig te halen dat pech had en in Tibiti was geland.

Meer verwachten
Lackin merkt op dat Nederland er alles aan gedaan heeft om de gezamenlijke vergadering van de Europese Unie en de voormalige koloniën (de ACP-landen) in Paramaribo te torpederen. Hoewel dit mislukt is, blijft volgens Lackin Nederland Suriname zwart maken op internationale fora. "Ik krijg de dingen weer te horen, maar wij geven hier geen ruchtbaarheid aan. Nederland kan het niet hebben dat het goed gaat met Suriname", merkt Lackin op.

De minister haalt aan dat Nederland elke aangelegenheid aangrijpt om Suriname negatief te bespreken. Het verhaal van NOS-journaal is volgens hem al ontkracht door de advocaat van de president, Inez Weski. Lackin merkt op dat de regering zich niet zal laten afleiden en verder zal gaan op de ingeslagen weg. "Het is frustrerend voor politiek Den Haag dat het niet lukt om Suriname klein te krijgen", stelt Lackin.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April