Trotse ouders presenteren drieling aan de wereld
15 Aug 2012, 20:00
foto
Moeder Angela en vader Manoj bij de couveuse van hun dochter Amberjane. (Foto: Raoul Lith)


Rayen, Amberjane en Alegna, de drieling die vorige week in het ‘s Lands Hospitaal ter wereld kwam, werd vandaag door hun trotse ouders aan de wereld gepresenteerd. Liefelijk tikt vader Manoj Mohan tegen de couveuse van een van zijn dochters, zich in eerste instantie niets aantrekkend van de drukte om zich heen. De ruimte wordt gevuld met pers en het geluid van huilende baby's.

Moeder Angela Radhé, die voor het eerst zwanger was, vertelt dat de drieling werd ontdekt na de tweede echo. “De kinderen waren toen ongeveer acht tot negen weken oud. In eerste instantie wist ik niet wat ik hoorde, maar het was geweldig.” Ook vader Manoj was erg verrast met het nieuws. Hij vertelt dat er in geen van beide families meerlingen zijn.

“De kinderen kwamen tussen de 32 en 34 weken via een keizersnede ter wereld. Over het algemeen worden meerlingen vaak eerder geboren, omdat ze samen meer wegen", merkt de zaalarts Shoestrya Joella op. Ze blijven volgens haar nog minstens anderhalf maand in het ziekenhuis om verder te groeien. Moeder Angela hoopt dat ze heel snel naar huis mogen.

De jonge ouders zijn erg tevreden met de behandeling die ze in het ‘s Lands hebben gehad. “De verpleegsters zijn erg geduldig, extra lief en verdraagzaam”, zeggen de ouders.
Dezelfde week zijn in dit ziekenhuis twee tweelingen op één avond geboren. De drieling is de eerste voor 2012.

Raoul Lith
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March