Politie Albina krijgt nieuw equipment
06 Jul 2012, 04:00
foto
De Franse ambassadeur Joël Godeau overhandigt de spullen aan waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.


De politie van Albina is een korjaal van 16 meter, een aluminiumboot, twee buitenboordmotoren van elk 85 pk, twee satelliettelefoons en drugstestmateriaal rijker geworden. Dit equipment werd donderdag overhandigd door de Franse ambassadeur Joël Godeau aan de waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.

Dit gebeuren vond plaats op het terrein van het politiebureau te Albina. Aan Surinames zijde was verder vertegenwoordigd politiecommissaris Hendrik Setrosontono, hoofd van de Gewesten Dienst. Lesley Geldorp, gewestelijk politie commandant en andere vertegenwoordigers van de gewapende machten in Albina. Aan Franse zijde waren verder aanwezig, Brigitte Gatault-Morata, politie attaché, alsook andere ambassade en douane, politie en leger personeel.

Vruchtbare samenwerking
De Franse ambassadeur zei dat deze geste in het kader is van de institutionele versterking van de Surinaamse politie. Gecoördineerd door Gatault-Morata, is er een fonds van Euro 217.000 voor de institutionele strijd tegen grensoverschrijdende criminaliteit. Deze samenwerking is begonnen in 2010. De Franse ambassadeur is tevreden met de gang van zaken.

Tjin Liep Shie memoreert dat dit lange samenwerkingsverband goede resultaten heeft afgeworpen in de strijd tegen drugshandel. "We hebben een gezamenlijke grens met dezelfde zorgen en identieke problemen", zegt Tjin Liep Shie. De recentelijke incidenten rond de Braziliaanse bende regardeert beide landen. "Het verkregen equipement is het beste dat ingezet kan worden in het gezamenlijk grensgebied", benadrukt de politiechef. "We zullen goed en nuttig gebruikmaken van het equipment", stelt Geldorp.

Isaak Poetisi
Advertenties